16 januari - 8 mars 2023


KYCKLINGSTIPENDIET 2023

Skicka in din ansökan idag! Deadline 8 mars kl 15.00.

För att uppmuntra nya, begåvade kreatörer har
Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM) instiftat Kycklingstipendiet.

Tre (3) stipendiater får 20 000 kronor vardera och stipendiet kan sökas av studenter eller personer som varit verksamma inom kommunikationsbranschen i max 3 år – oavsett yrkesroll.
En stipendiat behöver inte bestå av en person utan kan vara en duo. Ni delar då på 20 000 kr.

De tre (3) stipendiaterna utses av en jury som väljs årsvis och består av personer från byråbranschen, tidigare vinnare och/eller andra personer som anses lämpliga.

Det krävs inga färdiga, publicerade jobb av betalande kund för att söka stipendiet. En genomarbetad mapp från skolan går lika bra som stora kampanjer för etablerade varumärken. Förmågan att göra bra jobb för tunga uppdragsgivare kan räknas som merit, men udda produktioner för små kunder fungerar också.
 Det är talang, idéhöjd och personligt uttryck som avgör!

  VIKTIGA DATUM

  Måndagen den 16 januari kl 15.00 - Inlämningen öppnar. 

  Onsdagen den 8 mars kl. 15.00 - Inlämningen stänger. 

  Torsdag 20 april - Guldäggsgalan 2023. Vinnarna av Kycklingstipendiet presenteras.

  Kontakt Guldägget - info@guldagget.se

  Om Guldägget
  Guldägget är Sverige äldsta och största kommunikationstävling och dess syfte är att höja den kreativa standarden, lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra den framåt. Tävlingen vill inspirera och ge mod till en hel bransch och få kommunikationsskapare att vilja anstränga sig ännu mer för att näringslivet ska få uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation.

  Läs mer här!